نام ژلاتین از کلمه لاتین “gelatus” به معنای منجمد، جامد گرفته شده است ژلاتین نوعی پروتئین است که از کلاژن مهره داران مانند خوک، گاو، ماهی و طیور به دست می آید.
ژلاتین از چه چیزی ساخته می شود؟
ماده اولیه ژله بریلو بی رنگ یک پروتئین ساختاری به نام کلاژن است به عبارت دیگر ژلاتین ماده ای با منشاء 100% حیوانی است. رایج ترین پروتئین موجود در بدن پستانداران کلاژن است.
کلاژن بلوک اصلی ساختمان پوست، استخوان، غضروف، تاندون و بافت همبند است. امروزه وقتی از تولید ژلاتین یاد می شود، استفاده از استخوان و پوست مخلوط خوک و گاو به ذهن متبادر می شود.
چرا در غذاها استفاده می شود؟
ژلاتین در محصولات غذایی به عنوان عامل ژل کننده و غلیظ کننده استفاده می شود.
ساختار ژل شفاف، بی بو و به راحتی ذوب شده توسط ژلاتین را نمی توان به طور کامل توسط سایر قوام دهنده ها تامین کرد.
قوام دهنده هایی نیز وجود دارد که از گیاهان (کربوهیدرات ها) به دست می آیند. با این حال، آنها دارای برخی ویژگی های برتر در ترجیح ژلاتین های حیوانی هستند. زیرا ژلاتین های حیوانی به راحتی تولید می شوند.
بیشتر از استخوان و پوست خوک به دست می آید همچنین یکی از دلایل ترجیح آن است زیرا می توان آن را ارزان تهیه کرد.
علاوه بر این، یکی از دلایل انتخاب ژلاتین حیوانی این است که این ژلاتین تا 5 تا 10 برابر وزن خود، قابلیت اتصال آب را دارد.
فعالان مشاغل مواد غذایی گاهی اوقات از ژلاتین برای فریب مصرف کننده استفاده می کنند، یعنی با هدف تقلب.
استفاده می کند به عنوان مثال در تولید ماست استفاده از خامه به صورت جداگانه و افزودن ژلاتین به ماست یکی از آنهاست.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.